Take-Out Plastic Meal Box Skräp till katastrofåterställning

- Apr 23, 2018-

Återhämtningen är för låg, och nästan ingen vill ha det. Med det ökande avfallet, kan plastutmatningsboxen återvinnas?


Reporter från ett antal återvinningsstationer i Jinan, på grund av de höga kostnaderna för återhämtning, låga priser, för närvarande återvinns endast ett litet antal matkartor för borttagning. I Jinan Cultural East Road Marriott internationella samfund, sa en skräpare, hämtade han ofta några plastflaskor att sälja till skymning. Under de senaste två åren förekommer allt fler takeout-lådor i soptunnan, men han kommer inte att hämta dessa lådor.


Eftersom uttagslådan är för smutsig och vinsten är för låg i förhållande till plastflaskan. I Jinan Phoenix Mountain Road En relativt stor återvinningsstation, sade en ägare, accepterar de inte plastmjölk. "För några år sedan, före Zhangqiu-återvinningen av marknaden, skickades de flesta av dem." Nu plasten mer och mer billig, är denna engångsplastisk plastlåda för tunn, för ljus, en stor väska är två eller tre kg, transporten ockuperar ockuperat utrymme, även dålig skärning och rena avslutande ord, men också med mycket konstgjorda , nu är arbetskostnaderna mycket dyra.


Ägaren sa. Qilu Evening News reporter besökte Jinan Wang Guan Zhuang, North Park Avenue och andra platser av 5 återvinningsstationer, det mesta av papperskorgen "Återvinna inte engångsplastmjölk."


Endast en junkyard, Wang Guan Zhuang, sa, "ett litet antal engångsmjölkar kommer att återvinnas."


I Jinan får Head Valley i närheten av avfallsinsamlingen av Chen berättade för reportrar, kommer han att vara återvunnet takeout middagslåda, men inte alla slags insamling. "Jag accepterar bara den genomskinliga uttagslåda, skumplastlådan accepterar inte, den genomskinliga måltidsboxen accepterar bara hårt, tjockt, rent." "Mr Chen pekade på några skrot på marken berättade för reportrar att dessa färgade avfall plast två cent en catty, transparent drinkflaska till sju eller åtta cent en pund och dricka flaskor liknande den genomskinliga måltiden låda, om kvaliteten är bra, fem cent en catty. " "Jag har i genomsnitt mer än 10 kilo avfall plast per dag, inklusive plastkorgar, men inte många, oftast plastflaskor."En handfull krossad granulering är mest direkt förbrände deponier. När det gäller återvinningsplatsens plast, berättade Chen för reportrar: "Avfallsprodukter smutsas i bitar av maskiner, rengörs sedan, rengörs, grov sorteras och därefter granulering och plastfragment smält i riskorn, som sedan kan säckas och säljas till plastfabriker för att producera nya plastprodukter.


"Endast en mycket liten del av marknaden återvinns och granuleras.


I Jinan transporterades de flesta av måltidslådorna och vanligt levande sopor tillsammans till sopavfallet efter förbränningsbehandlingen. Jinan Mountain East Road, en dammsugare städat att de två år av vägkanten soptunnor i takeout rutan är verkligen mer och mer. "Ju närmare du kommer till skolan och köpcentret, desto fler lådor finns i rutorna."


"De klassificerar i allmänhet inte dessa matlåda sopor, alla sopor sätts ihop direkt till sanitetsbilen och drar sedan för att vägra överföringsstation." och Jinan många vägra överföring stationen personal har inte matlåda skräp att göra klassificeringen behandling. "Vi koncentrerade oss bara om skräpet i närheten och transporterade det till soptippen."


"Jinan Lixia District säger en soptippstationspersonal." Soptipparna är huvudsakligen deponering och förbränning av två typer av behandling. Denna typ av bortskaffningsavfall är hushållsavfall, det brinnande värdet är väldigt högt, allmänt brännande behandling. , fermenteringen görs och vattnet torkas och sedan brinner. Aska och Dregs som lämnas efter förbränning är sedan begravda. "Jinan kommunal administration av avfallshantering personal sa att i Jiyang av den inhemska avfallsplatsen förbränns, är den ultimata destinationen av de flesta borttagningsavfall. "