Ford tillverkar fordonsdelar från nya polymerplaster

- May 24, 2018-

Ford och en tillverkare har under de senaste fyra åren samarbetat för att utveckla skum från koldioxid. Snart började de studera plast av koldioxid. Denna plast kan ersätta petroleumsprodukter.


Detta kommer att minska 600 miljoner ton oljekonsumtion varje år. Debbie Mielewski, Fords högsta chef för hållbar teknik, sade: "Normalt behöver en bil 30 pounds skum och 300 pounds plast, och nu är 10% av en bil tillverkad av plast. Vi försöker ersätta metaller med plast för att uppnå målet att lätta och spara bränsle, så andelen plast i bilar kommer att öka år för år. "


Ny plast kommer att användas på kuddar, armstöd, dörrar och mattor. Den nya koldioxidplasten kommer också att användas för produktion av styv plast för andra delar av bilen.


Ford har arbetat med utveckling av alternativa material under de senaste 15 åren. Sojaböneskum har använts i alla bilar och lastbilar i Nordamerika. Kokosfibrer används också i lastbilsförpackningar. Återvinning av kläder och plastflaskor används i fotkuddar och andra tyger.


Så snart nya material införs kommer Ford att möta tvivel. Milevski sa: "Detta är fjärde gången vårt lag har ifrågasatts." Först försökte Ford utveckla nya material med 50% koldioxid, men effekten var inte tillfredsställande. Efter år av samarbete med universitet och tillverkare ser dagens nya plast ut som vanligt plast och passerar Fords undersökningstest.


Milevski sa att några av koldioxidprodukterna kommer från föroreningar i luften, men för närvarande kommer dessa föroreningar huvudsakligen från kraftverk. "Det bästa sättet att samla dem är att samla dem från den täta avgasströmmen, annars kommer avgaserna fortfarande att diffunderas i miljön. Att samla avgaser från atmosfären kommer att förbrukas mer energi. "


Fullskalig marknadsföring av denna nya teknik kommer att kräva en femårig inspektionsperiod. Nya leverantörer och polymertillverkare Novomer kommer också att uppgradera sina befintliga produktionsanläggningar. Men på lång sikt kan Ford helt eliminera petroleumprodukterna i auto delar. Milevski sa: "Vi har uppnått så många genombrott på kort tid. Vi tror att varje plastdel av bilen är miljövänligare, grönare och kan hitta de lämpligaste råvarorna för att tillverka dessa delar.


Ford söker också långsamt efter alternativ till fossila bränslen. Även om företaget idag bara har en elbil, planerar den att lägga till 13 elbilar fram till 2020.