Sex olika processer för återvunnen plastprocess

- May 19, 2018-

För det första regenerering av process med låg densitet polyeten (LDPE)


LDPE, vetenskapligt namn högtryckspolyeten, refererar det allmänt till plastförpackningsfilm. Såsom: vävt väska filmfilm, matförpackning film, dagliga nödvändigheter förpackning film, stor film. De flesta av dessa filmer är naturliga färger, och de är också ljusblå och svarta. Det är bäst att separera färgproverna före återvinning. Kan inte sätta lågtrycksfilm, PP-film tillsammans, men kan inte lägga OPP och PVC-film i den. Återvinning av LDPE och återanvändning innebär att regenerera LDPE-processen.


Hela återvunna LDPE-processen har fyra huvudprocesser:


1. Krossningsprocess. Med vatten smashing skölj effekt är bättre. Eftersom några bra högtrycksmembran hålls tillräckligt rena kan membranblåsorna blåsas igen utan att tillsätta nya material. Under krossningsprocessen bör därför rengöring uppmärksammas. När det krossade materialet flyter till vattentanken, är det bättre att rulla igen, med sikte på att ytterligare skölja rengöringspunkten.


2. Torkningsprocess. Det är vanligtvis att torka torken för att tömma kvarvarande vatten och torka om det är tillgängligt. Detta sparar el och förbättrar kvaliteten. Naturligtvis är det nödvändigt att förhindra sekundär förorening av materialet under torkning.


3. Granuleringsprocessen. Granuler gjorda av speciella extruder har två grundläggande användningsområden: blåst film och formsprutning. Materialet som kommer ut ur filteret 60 till 80 mesh kan blåsas igen; Materialet som kommer ut ur filtret 40 till 60 mesh kan uppfylla kraven på formsprutningskvaliteten. I allmänhet blåser högtrycksmaterialet filmen igen, och den bra blåserfärgen blåses nästan av den svarta filmen och soptäckan, och priset efter formsprutning är ännu lägre.


4. Pelleteringsprocessen är i allmänhet kallvattenpelletering. Denna procedur måste vara uppmärksam på märkningen vid förpackningen. En slagformning, en formsprutning, för att inte göra misstag. Dessutom måste den formgjutna förpackningsväskan fodras med en ytterpåse för att förhindra sekundär förorening.


För det andra förnybar polypropen (PP) -processen


Merparten av PP kommer från mer dagliga nödvändigheter, plastkartonger, bassänger, hinkar, rispåse, plaststolar, avföring, vävda väskor och andra förpackningsvävnader, förpackningsband, och så vidare.


1. Först separera färgerna i olika material, eftersom separationen kommer att göra användaren bekväm och priset kan vara högt.


2. Med vattenkrossning och sköljning dränerar du det överflödiga vattnet till torktumlaren, torkar det och tappar det. Blanda med en mixer och tillsätt färg och tillsatser.


3 speciell plastmaskin för granulering på tåget, men granuleringstemperaturen kan inte vara för hög, lätt att sprida, så var noga med att vara uppmärksam på temperaturen.


4. Vattenkylande pellets, till standard 3X4mm, annars ser inte utseende på det bästa materialet bra ut, inte standard.


Tredje, återvunnen polyetylentereftalat (PET) -process


PET, vetenskapligt namn: polyetylentereftalat, det är en linjär termoplast.


PET är vanligtvis en slags kristallin plast. På grund av dess fördelar som lätt vikt, inte lätt bruten, och låg energiförbrukning har PET-flaskor ersatt några traditionella förpackningsmaterial och använts i stor utsträckning inom mat, dryck, kosmetika och andra områden. Återvinning av PET och återanvändning är en process för återvinning av PET.


Återvinningsprocessen av PET-flaskor är att separera PET-flaskorna från locket, etiketterna, etc., och krossa, rengör och torka dem.


Dess konkreta process är följande:


1. Det första är valet av processer: de olika PET-flaskorna bör väljas och separeras. Riva av utsidan av varumärket, de flesta av dessa varumärken är OPP, det finns också lite PVC-krympfilm, måste först avlägsnas.


2. Mjölprocess, tvätt med vatten under krossning, avlägsnar smuts från olika PET-flingor.


3. Sätt dessa bitar i en ångbehandlingsenhet och tillsätt kaustik soda för att avlägsna oljiga och andra envisa föroreningar.


4. Tvätta med rent vatten, torka resterande fukt och påse. Torka sedan i en vakuumugn.


5. Spinning, inställning, överföring av hett vatten och ställ sedan in.


Fjärde, ABS plastprocess


ABS-plast, de flesta kommer från elektriska produkter, olika dagliga behov och vissa mekaniska delar.


1. ABS är mer för dataskal, tv-skal, instrumentskal, bilpaneler, dekorativa material, för att välja materialet, i synnerhet plätering, färgfärg etc. som ska separeras.


2. Kemisk behandling, avlägsnande, färgning, men återtagning av färgen måste vara försiktig, eftersom det finns ett visst förhållande med kemisk medicin, använd skyddsutrustning och behållare, annars orsakar det skador och andra händelser.


3. Rengör tanken för att rengöra den, torka den, matcha den med färg eller sätt extra hjälpmedel för att förbättra kvaliteten.


4. Special extruder för granulering, men måste sätta på filtret, men filtret är placerat enligt produktkraven.


V. Återvunnen polykarbonat (PC) Process


Polykarbonat, amorf plast, engineering plast. De flesta kommer från textiltillbehör, billyktor, baklyktor, svängsignaler, godisgjutformar, skivor, telekommunikationsutrustning och fotografisk utrustning.


1. Den första som köper datorn att välja mellan, är transparent genomskinlig, blå, röd, grön, svart måste separeras. även modifierade, till exempel textiltillbehör är mestadels modifierade; såsom skivor, lampkåpor är belagda.


2. Rengöring av olika PC, samt skivlampans capping-process, med samma princip för ABS-drift. Sedan torkas, klassificeras, skickas till extrudern för produktion.


3. Vissa datorer är relativt gula och kan producera porslinvit; genomskinliga producerar fortfarande öppenhet; Andra färger kan lägga färgämnen och materialadditiv.


4. Speciell extrudergranulering, men själva datorn är lätt att åldras, så det kan inte returneras många gånger, granulering måste vara försiktig och skära förpackning.


Återvinning av processmaterialflöde av polyvinylklorid (PVC)


De flesta PVC-hårda materialen kommer från byggmaterial, fönster av plastfönster, pläterade plåtar, plastventiler som används i kemiska anläggningar, avloppsrör och dekorativa material.


1. Välj först processen och separera färgerna. Dessa material är uppdelade i tre typer: vit, grå och svart, men blanda inte PP och PE.


2. Till slipmaskinen smash, men också med vatten smash. Ta bort förorenat vatten och torka det för att förhindra sekundär förorening.


3. Blanda på mixern och blanda. Om det är ett vitt material, tillsätt ett färgämne och tillsätt tillsatser efter behov.


4. Dedikerad PVC-extruder för skrapning, avkylningsfabrik.