Det är helt möjligt för plastplaster att bygga bilar. Den plastiska epoken är inte långt borta.

- May 23, 2018-

Lokala bilpriser försöker använda plastfönster


Årets Peking Auto Show, Great Wall Motors (601633, lager) uppvisade begreppet Haval E, den största funktionen är att de sju fönsterkomponenterna är gjorda av Bayer Mold klonpolykarbonat och utrustad med ett stort panoramautsikt över soltaket. Det här är första gången kinesiska inhemska biltillverkare har tillämpat polykarbonatfönster så mycket.


Tillfällighet. I april förra året gick Chery och Bayer ihop för att skapa ett gemensamt laboratorium för lätta bilar. Bland dem är polykarbonatplastfönstermaterial också en av FoU-prioriteringarna.


Vad är polykarbonat? På forumet om kemikalier och offentlig medvetenhet som nyligen hölls i Tianjin, sa Xiao Feng reportern Copco: Polykarbonat är en mycket bra teknikplast med utmärkt kallt motstånd, värmebeständighet och ljusöverföring. Mer än 90% fördel.


Den första tillämpningen av polykarbonatfönster började 1998 med tillämpningen av Smart-sidofönstret. Med utvecklingen av marknaden och teknik har tillämpningen av polykarbonatfönster från Smart-modeller framgångsrikt använts för många andra märken och modeller. Användningen av polykarbonatfönster har också ökat från fasta sidofönster till bilar. Det finns andra applikationer som panoramautsikt, takredskap och mörka glasartade tillbehör på kroppen.


Det är underförstått att det genomskinliga panoramataget av Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport cabriolet super deluxe coupe är tillverkat av polykarbonatmaterial och dess tjocklek är bara 5 mm. Den maximala hastigheten på denna sportbil kan nå 407 kilometer. Det är den snabbaste super sportbilen som för närvarande tillåts på vägen. Polykarbonat panoramabeläggning blev sålunda också den snabbaste produkten i sin klass hittills.


Bayer MaterialScience polycarbonat affärsenhet förväntar sig att framtida trender inom fordonsdesign kommer att fokusera på att utveckla transparenta kroppar eller tak. Till exempel kommer taket att vara föremål för konstruktion, med inriktning på det stora tredimensionella soltaket och den aktuella tredimensionella konstruktionen av tak- och svansområdet.


Plastfönster är 50% lättare än glasfönster


Detta har orsakat många människor att "öppna sina ögon" samtidigt som de klämmer på svettningen. Är det säkert att använda polykarbonatplastik istället för oorganiska glasfönster? Xiao Feng gav ett positivt svar.


Polykarbonatplastfönster har enligt hans uppfattning en oöverträffad slagmotstånd jämfört med oorganiska glasfönster och det är svårt att bryta dem i bitar. Denna funktion ger polykarbonatfönster en bra säkerhetsnivå. Å andra sidan kan polykarbonatfönster förhindra att dåliga molekyler bryter fönstren och stjäl pengar från bilen. Å andra sidan kommer polykarbonatfönstren inte att brytas i olyckor för att undvika skador på passagerare som orsakas av splittrade skräp. Dessutom har utländska företag också gjort tester. Polykarbonatplast används som glas, och ljudisolering och värmeisolering är långt överlägsen traditionell glas.


Viktigare är att användningen av polykarbonat istället för traditionellt glas kan minska vikten med 30% till 50%. Enligt data från Great Wall Motor använder konsumentbilen Haval E polykarbonatfönster för att minska fordonets vikt. Med 10% vikt kan du spara 7% -8% av bränsleförbrukningen. Detta är utan tvekan en stor välsignelse för den lätta utvecklingen av bilar som en global utvecklingstendens. Samtidigt kan viktminskningen sänka bilens tyngdpunkt och förbättra körprestanda.


Dessutom är designfriheten och det funktionella arvet av polykarbonatmaterial mycket större än för konventionellt glas. Bayer designad baklucka bakdörrpanelkoncept är en bra tolkning av designfriheten och funktionell integration av polykarbonatfönster. Denna lucka bakdörrpanel är en maskinbearbetad del. Den integrerar funktioner som dörr, bakruta, spoiler, hög bromsljusmask, svansljusmask, sväng signalmask, bromsljusmask och körplåtspår. "Befintliga metall- och glasmaterial kan inte bilda en sådan produkt", sa Xiao Feng.