Hur man håller sig borta från mjukgörare Plastflaskor kan inte användas flera gånger

- May 16, 2018-

mjukgörare


De så kallade mjukningsmedel, allmänt kända som mjukgörare, är vanligen använda plastadditiv. Att lägga till detta material till plastbearbetning kan göra det mer flexibelt och lättare att bearbeta. Det finns mer än 100 typer mjukningsmedel, de vanligaste är ftalater, såsom di-n-butylftalat (DBP), di (2-etylhexyl) ftalat (DEHP) etc.


Molnmedel (förtjockningsmedel)


Det är ett lagligt livsmedelstillsats, vanligtvis framställt av en blandning av gummi arabikum, palmolja och olika livsmedelstillsatser. Dess huvudsakliga syfte är att hjälpa matemulsifiering och förbättra produktens smak och andra sensoriska egenskaper. Den används främst i drycker och mjölkprodukter. Legal clouding agenter innehåller inte mjukgörare.


Är mjukgörare i plast?


Mjukgörarens roll är att förbättra plastens flexibilitet, såsom polyeten (PE), polypropen (PP), polyetylentereftalat (PET) etc. själv har en bra seghet, behöver i allmänhet inte behandlas. Lägg mjukningsmedel eller tillsätt mycket liten. Polyvinylklorid (PVC), polyvinylidenklorid (PVDC) och andra plastmaterial är emellertid hårda, för att göra produkten en viss grad av seghet, lämplig bearbetning och formning kräver denna plastförädling att tillsätta en viss mängd mjukningsmedel.


Mängden mjukningsmedel som användes är begränsad. Hygiennormerna för användning av tillsatser för livsmedelsbehållare och förpackningsmaterial föreskriver att den specifika migrationen (dvs. den maximala mängd tillsatser som överförs från livsmedelsbehållare, förpackningsmaterial etc. till de livsmedel som är i kontakt med dem) av DEHP och DBP, eller den maximala restmängden Det är 1,5 mg / kg, 0,3 mg / kg. Vidare bör material som används endast för kontakt med fettfria livsmedel inte användas för material som berör spädbarn och småbarn.


Var kommer mjukningsmedlet från?


Enligt National Food Safety Risk Assessment Center kommer mjukningsmedel i livsmedel huvudsakligen från två aspekter: För det första migrerar plastbehållare, rör, förpackningsmaterial och tätningsmaterial som kommer i kontakt med livsmedel till mat. För det andra mjukningsmedel i miljön Inverkan av livsmedel, såsom jord, mjukningsmedel som finns i vatten, kan komma in i livsmedelskedjan och påverka maten. Dessutom kan vissa livsmedelstillsatser såsom smakämnen innehålla mjukningsmedel.


Hälsoorpartementet föreskriver att ftalatestrar är mjukningsmedel som kan användas i livsmedelsförpackningsmaterial. De är inte matråvaror, och de är inte livsmedelstillsatser. Det är förbjudet att på ett artificiellt sätt tillsätta livsmedel och livsmedelstillsatser.


kopplat


"Sojasås" är inte farlig


Sojasås i slutet finns det ingen mjukgörare? Titta på produktionsprocessen av sojasås. Teknikpersonalen hos den 100-årige Lee Kum Kee presenterade att det traditionella sättet att brygga var att jästa sojabönor, mjöl och salt utan att tillsätta några kryddor eller smaker. Tvätta sojabönorna först och ånga dem med högtrycksånga. De ångade sojabönorna blandades sedan med mjöl och koji-pulver, åtföljd av saltlösning och jäsning naturligt i en jäsningstank. Matningsröret och sojasåsens transportrör är gjorda av rostfritt stål och förhindrar korrosion. Fermentationscylindrar är gjorda av glasfiber. Denna process kan sägas ha inget att göra med mjukgörare, se sedan på förpackningen. För närvarande fylls de flesta sojasåsar av glasflaskor. Vissa plastflaskor med stor kapacitet används. Plastförpackningar använder PET-material.


Vanliga mjukningsmedel är estrar. Lösligheten av estrar i oljor och fetter är den största; följt av alkoholer, såsom sprit etc .; lösligheten av estrar i vattenbaserade ämnen är liten, såsom olika drycker och sojasåsar. Vänta. Så att säga att "slå sojasås" är inte så farligt att slå plastflaskor.


särskild påminnelse


Plastflaskor kan inte användas flera gånger


PET-flaskor är bäst att kasseras när de används. Använd dem inte upprepade gånger. Studier har funnit att 10 månader efter att PET-plastförpackningsbehållaren användes kan DEHP släppas, vilket är en mjukgörare. Undvik att placera flaskan i direkt solljus och nära en spis med hög temperatur och använd inte varmvatten eller varma drycker. Vissa konsumenter använder dryckesflaskor för att hålla gammalt vin, sojasås, ättika och andra kryddor.


Mjukgörare skadar människors hälsa?


Vissa giftiga mjukgörare, såsom DEHP, DBP, etc., kan skada människors hälsa. Peking University Peking Union Hospital, endokrinologi Professor Wu Xie sade att enligt den moderna livsstilen som vi har bildat är det nästan omöjligt att helt undvika mjukgörare, men det är inte nödvändigt att vara alltför nervös eftersom mjukningsmedlet som utsätts för normalt liv kommer att inte skada människokroppen. . Om mjukgörare skadar människokroppen beror huvudsakligen på mängden. Enligt National Center for Food Safety Risk Assessment beror effekten av mjukningsmedel på människors hälsa på storleken på deras intag och längden på deras intag.


Internationella djurstudier har visat att långsiktigt högdosintag av "mjukgörare" stör det mänskliga endokrina systemet, liksom reproduktiv toxicitet, såsom nedsatt manlig reproduktiv förmåga och främjande av kvinnlig förkärlek i puberteten.


Med utgångspunkt från forskning som utförs av en auktoriserad internationell hälso- och hälsovårdsorganisation, kommer vuxna att ha ett dagligt intag av högst 3 milligram DEHP och ett intag av DBP på högst 0,6 milligram, vilket kommer att inte orsaka hälsorisker.


Hur man håller sig borta från mjukgörare?


Efter att ha förstått mjukningsmedel behöver vi inte prata om "plast" missfärgning, och det är inte nödvändigt att "hålla sig borta" från alla plastprodukter. Enligt tidigare experter beror huvudsakligen på mängden "kvantitet" om mjukgörare kommer att orsaka skador på människokroppen. Förutom plastflaskorna som inte nämns i föregående avsnitt finns det flera förslag till referens:


Det första draget: mindre användning av PVC-plastprodukter. Om plastprodukter är märkta med PVC betyder det att de innehåller mjukningsmedel som kräver särskild uppmärksamhet vid köp och användning. Speciellt när man väljer barns produkter, köpa plastprodukter som är för mjuka och för små för att köpa så lite som möjligt. Vid köp av plastfolie, välj polyeten (PE) klibbfilm, köp inte omärkt.


Livsmedel med klädfilm får inte värmas upp i mikrovågsugnar, särskilt kött. När mjukgörare kommer i kontakt med fett släpper de ut giftiga ämnen. Dessutom ska plastlådor inte placeras i mikrovågsugnen, såvida inte mikrovågsugnen anges. Eftersom plastprodukter värmer upp, eller kontakt med oljor och fetter, ökar migreringen av mjukgörare i plast.


Den andra åtgärden: Använd mer porslinskivor. Ät mindre mat som är förpackade i engångsplast och försök att välja porslinskivor när du håller mat hemma. PET-plastflaskans värmebeständig temperatur är 70 grader, så försök att undvika att använda plastbehållare eller plastpåse laddade varmvatten, varm soppa, varm sojamjölk och så vidare. När du äter och packar, använd mindre plastpåsar och engångs lunchlådor. Vissa föräldrar håller ofta plastmjölkflaskor varmt i varmt vatten för att underlätta utfodring när som helst. Detta är också osäkert. Det rekommenderas att använda glasflaskor.


Den tredje åtgärden: Ät mindre djurfett. Många giftiga kemikalier som går genom matkedjan i form av fetter och äter mindre djurfett kan avsevärt minska risken för att människokroppen störs av miljöhormoner.


Den fjärde åtgärden: Följ principen om "två mindre, ytterligare två och tre", det vill säga mindre bearbetning, mindre livsmedelstillsatser, mer naturliga, mer frukt och grönsaker, samt att ta bort konserveringsmedel, depigmentering och deodorant.