Mat och medicinsk relaterad teknik plast utveckling berörda

- May 15, 2018-

Att tillgodose säkerheten hos medicinsk utrustning och produkter med kontakt med livsmedel har alltid varit en av de heta marknaderna för plastplastik.


PolyOne tillkännagav vid CHINAPLAS 2013 att studier har visat att Geon HC 8200-serien styva formningsmaterial har överlägsen prestanda för starka desinfektionsmedel jämfört med medicinska materialhusmaterial såsom ABS, PC / ABS, PC / PBT och PC / PET-kompositer. Mer utmärkt kemikalieresistens. Medicinska apparater som infusionspumpar, blodtrycksmätare, defibrillatorer, ventilatorer och medicinska streckkodsläsare använder hårda polymerskyddskålar. För att förhindra nosokomiella infektioner, rengörs dessa apparater oftare med kraftfulla desinfektionsmedel. Geon HC 8200 series material är en högflöde, högeffektlösning som utvecklats för dessa problem. Förutom det förbättrade kemiska motståndet ger detta material även medicinska höljen med utmärkt utseende, brand och UV-skydd. Denna produkt är helt kompatibel med RoHS och har godkänt UL V0 och 5VA flamsklassificering.


Dessutom kommer Bayer MaterialScience att visa en liten mekanisk sprutpump vid K 2013 som passar bekvämt in i patientens kläder och ökar patientens insprutning med hög precision. Detta kan ge patienten bättre rörlighet och säkerhet. Hela denna mekaniska sprutpump har ännu inte blivit slutgiltigt certifierad, men det är verkligen ett mycket bra exempel på möjligheten att genomföra ett mobilt medicinskt system. Den högpresterande polykarbonat Makrolon Rx från Bayer MaterialScience är det perfekta materialet för tillverkning av alla komponenter i detta instrumenthus. Den utmärkta insynen i datorn gör det möjligt för patienten att när som helst kontrollera statusen för läkemedelsinjektionen. Eftersom denna pump används för daglig användning, har den också mycket höga krav på slagmotstånd, vilket är en av fördelarna med PC-material. Samtidigt har detta material också utmärkt motstånd mot hög energi korrosion och bredspektrum drogresistens.