Ätbar vattenlöslig film tillgänglig Target Application Food Service

- May 23, 2018-

Monosolv LLC, en tillverkare av vattenlösliga filmer, hävdar att det har producerat en ätbar förpackningsfilm som kan konsumeras med maten den håller.

MonoSol hävdar att dess Vivos ätbara leveranssystemmaterial kan packas och kommer att lösa upp och släppa ut innehållet vid exponering för heta och kalla vätskor. Fördelarna är bättre bekvämlighet och hållbarhet, eftersom paketet inte behöver kasseras som skräp. Detta paket ger också konsumenterna möjlighet att konsumera en fast mängd mat eller dryckesinnehåll för att uppnå komponentkontroll.


Enligt bolagets huvudkontor i Merrillville, Indiana, USA, är dess målansökningar livsmedelsproducenter och cateringkök som kan användas för att förpacka fruktjuicepulver, energitillskott, instant tea, sås och soppa, pasta och andra produkter.


MonoSol uppgav att denna patentansökande film använder proprietär teknik för att blanda en mängd olika ingredienser av livsmedelskvalitet. Företaget hävdar att detta är en transparent film och det finns ingen smak eller lukt. Det kan spela en mycket bra syrebarriär och kan använda en mängd olika bearbetningstekniker.


EarSol tidigare i år förvärvades av Kuraray Co. Ltd., en polyvinylalkoholproducent med säte i Tokyo, Japan.